lördag 26 september 2015

Svart sommar av Åsa Anderberg Stroll

Det är sommaren när Annie ska fylla tolv år. En sommar som är helt annorlunda alla tidigare somrar. Mamma har fått ärva sin farmors torp mitt ute i öde skogen. Ett hus de aldrig varit i innan men nu. Mamma är bestämd här ska sommaren tillbringas oavsett vad Annie, storasyster Wilma eller mammas pojkvän Hakim tycker. Bara så det är, det ska renoveras, fixas och bo in sig.

Men huset bär på en hemlighet. Annie börjar drömma massa konstiga drömmar om huset och mammas farmor som hon är uppkallad efter. En reva i tapeten blir bara längre och längre, en obehaglig illaluktande doft sprider sig mer och mer, hunden vägrar vara inne.

Annie tycker allt är hemskt och vill inte vara i torpet. Men nu när det är som det är bestämmer hon sig för att ta reda på hur allt egentligen låg till. Svart sommar är en riktig otäck bok, känslan i boken gör att jag inte kunde läsa den på kvällen när det var mörkt ute - rädd för vad jag skulle drömma på natten då. Men i ljuset är det en riktigt bra bok! Gillar modiga och tänkande Annie massor.

/Paula den lättskrämda


Svart sommar
Författare: Åsa Anderberg Strollo
Förlag: Alfabeta (2015)
ISBN: 9789150117295
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar