tisdag 19 maj 2015

Den fina fina kärleken i bilderboksformat

Nytt från favoriten Klara Persson - Orden var är ni? Hur är det med dig tappar du ibland ord? Alltså att rätt ord bara inte vill komma fram. Du letar och letar men ibland hittar man inte det rätta ordet. Det händer mig ibland och det händer Solvej. Hon har något hon så gärna vill säga till Vanten men det går bara inte orden finns inte där. Hon letar i böcker och bland bokstäver. Vet inte om det är ett stort eller ett litet ord hon söker men vet att viktigt är det ... Hon hittar men jag tänker inte berätta vad det är för ord Solvej hittar för det får ni läsa själva! Så mycket älsk och kärlek till denna fina fantastiska bilderbok. Läs högt med er för stora och små.

Att läsa högt för stora och små gäller även för andra boken på bilden Gammelmormor och kärleken av Anna Ehring och med illustrationer av Lotta Geffenblad. Mamma och Daisy är och hälsar på hos gammelmormor. Mamma tycker de ska ta en åktur med bilen kanske åka runt och hälsa på hos Arne?! Arne och mormor var kära en gång för länge sedan. Och nu nu vaknar kärleken till liv igen. Men gammelmormor undrar är hon inte för gammal för att vara kär? Men Daisy hon vet svaret gammelmormor har fel hon är inte alls för gammal för kärleken.

Dessa två nya fantastiska bilderböcker från Urax förlag är bästa exemplet på att bilderböcker verkligen inte bara är till för barn utan är för alla ALLA oavsett ålder. Läs läs läs!!

/Paula


Orden var är ni?
Författare: Klara Persson
Förlag: Urax Förlag (2015)
ISBN: 9789187208232

Gammelmormor och kärleken
Författare: Anna Ehring & ill. Lotta Geffenblad
Förlag: Urax Förlag (2015)
ISBN: 9789187208249

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar