söndag 1 mars 2015

Korpmåne av Therese Henriksson

Sedan pappas plötsliga död har Saga dragit sig undan kompisarna. Hon håller sig för sig själv. Men så en dag får hon och mamma nya grannar. En kille i Sagas ålder, en mamma och en stor hund. Saga som tycker väldigt mycket om djur följer den stora hunden hem en dag.

Killen heter Seth och är olik alla andra. Tysta bussresor med endast några hej, leder sakta fram emot samtal och prat. Men ibland så där en gång i månaden försvinner Seth och hans mamma helt spårlöst. De lämnar sitt hus helt olåst under tiden.

Saga känner att det är något speciellt med Seth att hon tycker väldigt mycket om honom. Seth känner det samma men han har ju sin hemlighet. Ska han våga berätta hemligheten för Saga? Om han gör det kommer hon att hata honom efteråt? Sedan finns Jonas också Sagas otroligt svartsjuka före detta pojkvän som vill ha henne tillbaka.

Den där hemligheten Seth och hans mamma har sammanfaller med fullmåne upptäcker Saga efter ett tag. Men att han är en varulv tror hon inte för en sekund på. Men kanske något annat? Kan det vara möjligt?

Jag gillar Korpmåne hur mycket som helst. Karaktärer att tycka mycket om. Det lilla lilla samhället, svartsjuka, kärlek och så det där magiska. Den bästa typen av magi den som känns som att den skulle kunna vara på riktigt! Ser verkligen fram emot att läsa mer av Therese Henriksson!!

/Paula


Korpmåne
Författare: Therese Henriksson
Förlag: Opal (2015)
ISBN: 9789172997189
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar