måndag 30 mars 2015

Tre lätta om att våga vara lite extra modig

Häxboken av Jan Kjær
Mias farmor har precis dött när Elvira dyker upp, en gamla tant som säger att hon kände farmor. Att farmor var en häxa och att det är Mia också. Hon får Häxboken att läsa och lära sig ur. Men är hon en vit eller en svart häxa? Vad är modigast? Hur använder man magi för att hjälpa? Hjälpa sig själv eller andra? En spännande grafisk roman i färgtryck som kommer älskas av massor av barn.

Fegast i hela världen av Gull Åkerblom
Lydia älskar att dansa det är det bästa hon vet. Men hon går själv på dansen och går också själv hem från dansen. Hon hör konstiga ljud, blir hur rädd som helst. Men sen så bli hon ju alltid rädd, varför ska hon vara så feg? Inte våga hon berätta om ljuden heller för mamma, bror och bästis kommer ju bara tycka att hon är fånig. Men så en kväll är hon ute och går med bästisen och då hör de också ljuden. Vad ljudet är tänker jag inte säga men gillar!

Men jag är kär i henne av Mårten Melin
Bästa Mårten Melin som ibland också skriver lätta böcker och ger ut på Nypon förlag. Det är en skolresa, en skidresa, Max han gillar inte skidor. Men i klassen finns Anja som han är kär i. Men där finns också Hanna. Hanna som är kär i honom och som visar det. Det blir Hanna och Max. Det snurrar i Max huvud, han skriver sin första dikt någonsin, inspirerad av att ha läst Kärlek och uppror (jag har ett eget söndertummat exemplar sedan högstadiet). En dikt om hur det blev Hanna fast han egentligen är kär i Anja. Hanna hittar dikten och blir jätte ledsen. Men då gör Max det modiga ... 50 sidor med massor av innehåll - skrivinspiration och kärlekstips.

/Paula


Häxboken
Författare: Jan Kjær
Förlag: Hegas (2015)
ISBN: 9789175431338
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Fegast i hela världen
Författare: Gull Åkerblom
Förlag: Hegas (2015)
ISBN: 9789175431406
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Men jag är kär i henne
Författare: Mårten Melin
Förlag: Nypon (2015)
ISBN: 9789175672700
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar