måndag 9 mars 2015

8 saker du aldrig skulle våga av Eva Susso & Moa Eriksson Sandberg

Sista terminen i nian, fyra vänner och åtta utmaningar. Jamila som dansar magdans och drömmer om sin lärare. Kay som klär sig androgynt, har pedantisk ordning i sin garderob och fundera på om hon kanske gillar tjejer. Lisa som älskar femtiotalet och klär sig som om hon levde då. Vick som lever för basketen.

De kommer på det där med utmaningarna träffas en kväll och skriver ner de på papper och sedan drar de varsin utmaning. Utmaningar som slumpen låter komma rätt utmaning till rätt person. Utmaningar som för någon hade varit en axelryckning men för den den hamnar hos verkligen blir en utmaning att våndas inför och att växa av.

Istället för en varannan kapitel bok så är detta en var fjärde kapitelbok. Gillar och känner verkligen med och för Jamila, Kay, Lisa och Vick. Hela historien om Vick och hennes tvillingsyster och hur de är ett extra plus. Sällan eller aldrig man läser om tvillingar som inte tycker om varandra. Bästa boken att sätta i händerna på fjorton, femton, sextonåringar. Både tjejer och killar!!

/Paula


8 saker du aldrig skulle våga
Författare: Eva Susso & Moa Eriksson Sandberg
Förlag: Gilla böcker (2014)
ISBN: 9789186634520
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar