fredag 27 februari 2015

Flora & Ulysses: illuminerade äventyr av Kate DiCamillo

Grannen får en super dammsugare, vips blir en ekorre uppsugen. Flora ser allt från sitt fönster hon rusar ut i grannträdgården och drar ut ekorren ur dammsugaren och så ger hon den första hjälpen. Ekorren börjar andas och leva igen. Tur att Flora läst så mycket serier och i de hur man hantera denna typ av farligheter.

Att bli återupplivad som ekorre medför vissa nya egenskaper, som förståelse, kunskapen att flyga och inte minst att kunna skriva poesi. Dock en hel del mindre päls. Men Floras mamma är livrädd för att Flora som redan är ett konstigt barn ska ses som ännu konstigare om hon går omkring med en ekorre på axeln så hon försöker på alla sätt bli av med ekorren ...

Roligt hur Flora som läst så mycket serier ser textrutor komma flygande och placera sig över henne och andra vid vissa tillfällen. Hur fantasi/läsning blandas med livet. Jag gillar denna bok men den kräver verkligen sin läsare. Kräver också en del av en högläsare men jag tror en bra högläsningsbok men med många ord som behöver pratas om och förklaras. Gillar ekorrepoesi mycket!!

/Paula


Flora & Ulysses : illuminerade äventyr
Författare: Kate DiCamillo
Förlag: Kabusa (2014)
ISBN: 9789173553292
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Jag älskar detta. Och Floras granne. Flora är ju lillgammal men grannen är ju "värre". De är fantastiska!

    SvaraRadera