torsdag 12 februari 2015

Blandband av Steven Camden

För att komma över sorgen av sin döda mamma så börjar Ryan prata med henne via kassettband. Allt är annorlunda utan mamma och pappa har skaffat ny tjej och Ryan har fått en elak styvbror. Men det är sommarlov och bästisens syster har en ny kompis. En kompis som heter Eve och har samma dialekt som mamma hade.

Ameliah bor hos mormor, både mamma och pappa är döda. I sommar har hon som uppgift att rensa bland mammas saker. Vad ska de spara och vad ska de göra sig av med? Bland mammas saker hittar Ameliah en massa gamla kasettband, på kasettbanden finns alla musik mamma älskade. Men där finns också någon som pratar ... Någon som säger mammas namn ...

Som bekant så gillar jag varannankapitel böcker, detta är en ny variant. Vad har Ryan och Ameliah för relation till varandra, slumpen? Eller något mer. Att de är från olika tider det är tydligt. Ryan vaktar en telefon på väggen medan Ameliah får en mobiltelefon. Å vem är den där mystiska mannen som kallar sig Joe.

Blandband är en väldigt fin berättelse att pussla samman. En berättelse som innehåller väldigt fina karaktärer och en del ahaha men det kanske är så det är. Att boken dessutom är galet snygg ja det gör ju knappast en bok sämre!

/Paula som en gång i tiden spelade in nästan hur många blandband som helst


Blandband
Författare: Steven Camden
Förlag: Atrium (2014)
ISBN: 9789186095451
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


1 kommentar:

  1. Väldigt tjusigt omslag har den. Och kul att läsa en positiv recension av boken, nu blev jag sugen igen på att läsa den efter att ha läst några neggiga tidigare.

    SvaraRadera