måndag 9 februari 2015

Huset mittemot av Alex Haridi

Joel är en vanlig trettonåring, när man pratar om honom kan det låta så här - vilken Joel? - du vet han som bor mittemot det övergivna huset. Å då vet alla. I huset mittemot det övergivna bor Joel tillsammans med mamma och storasyster Sofia. Huset var från början mormor och morfar och mamma växte upp där. Pappa han har försvunnit vart vet inte Joel.

Joel han är smart han vet att han en dag ska bort från allt detta och göra något helt annat. Annat är det med bästisen Kalle, Kalle som vet att han inte är smart och tänker att han kommer vara kvar här för alltid det är bara en tidsfråga innan Joel märker hur det är.

Men så en natt, tar sig Kalle, Joel och Molly in i det övergivna huset. Huset med en historia som alla känner till. Den om Jonathan Andersson tretton år som kom hem från skolan, åt mellanmål, gjorde läxorna och gick upp på vinden och hängde sig själv. Det går många olika men liknande berättelser om det där huset som ingen bor i längre. Men denna natt bli Joel kvar, han somnar i Jonathans rum, ett rum som ser likadant ut som när Jonathan levde. När Joel vaknar är hans kläder borta och någon har lagt fram nya kläder åt honom. Någon annans kläder ... Men vem har lagt fram de? Ett spöke?

Joel lovade redan som sjuåring sin mamma att hålla sig borta från det övergivna huset. Men nu är det som om något mest hela tiden drar och drar honom dit. Han kan inte sluta tänka på huset, på Jonathan, på vem som la fram kläder åt honom?

Huset mittemot är en väldans bra debut bok! Gilla, gilla, gilla!! Plus att jag blir lite lagom rädd men vågar läsa även när det är mörkt ute!

/Paula


Huset mittemot
Författare: Alex Haridi
Förlag: Bonnier Carlsen (2015)
ISBN: 9789163882012
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


1 kommentar: