fredag 22 november 2013

Nikkis dagbok Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv av Rachel Renée Russell
Inför första skoldagen på nya läskiga privatskolan får Nikki en paket av mamma. Hon hoppas så på en i-phone men nej en dagbok. En dagbok mamma fattar ju inget alls ingen som skriver pappersdagbok längre ju. Men Nikki börjar. Som mamma tänk ett sätt att samla tankarna på den nya skolan. Nikki har via pappas jobb fått ett stipendium till skolan. 

Hon får skåpet jämte skolans populäraste och elakaste tjej. Inga vänner inget kul. När hon ska anmäla sig till skolans konsttävling, eftersom hon älskar att rita så slår hjärnan slint och hon anmäler sig som BA, biblioteksassistent. En BA har en timme om dagen eller så i biblioteket för att sätta upp böcker. Det är genom BA hon får sina första kompisar i skolan Chloe som äger 983 böcker som hon läst nästan alla två gånger och Zoeysha som mest läser självhjälpsböcker. 

När bibliotekarien informera om att de fem flitigaste BA ska få följa med till New York och biblioteksveckan till våren. Då börjar Chloe och Zoeyshas huvudet slå slint, hur ska de göra för att få komma med och träffa riktiga författare? Hur ska de imponera mest på bibliotekarien? Kanske genom att göra en boktatueringar? Tur att Nikki är så bra på att rita.

Boken är smårolig. Påminner i sin stil väldigt mycket om Dagbok för alla mina fans. Men i Nikkis dagbok känns teckningarna mer som ett komplement inte som en del av berättelsen som de gör i Dagbok för alla mina fans. Sen kan jag inte låta bli att tycka väldigt mycket om delarna som handlar om boktatueringar. En fin berättelse om vänskap med ett väldigt bra slut. Tror det kommer bli riv efter dessa böcker.

/Paula 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar