torsdag 7 november 2013

Glasbarnen av Kristina Ohlsson

Boken som vann barnens romanpris är Kristina Ohlssons Glasbarnen. Det var härligt att höra hur verkligt glad hon blev när barnjuryn ringde upp och berättade att hon vunnit!

Jag är inte det minsta förvånad att det var just Glasbarnen som vann. Träffat massor av barn det senaste året som har den som sin favorit bok. Ser fram emot att berätta för de att det kommer en fortsättning.

Vad handlar denna omtyckta bok om då? Efter det att Billies pappa dog bestämmer mamma att hon och Billie ska flytta till Åhus. De behöver miljöombyte för att komma vidare i sina liv. De köper ett hus av en mystisk husförsäljare. Billie mest bara tjurar hon vill bo kvar i stan nära kompisar.

I huset händer det märkliga saker, en taklampa som gungar som om någon hängde i den. Någon som knackar på Billies fönster på andra våningen. En barnhand i dammet. En kuslig känsla.

Tillsammans med nya kompisen Aladdin börjar de ta reda på husets historia. Mitt favoritkapitel är inte helt oväntat det där de får hjälp på biblioteket av en väldigt vänlig och hjälpsam bibliotekarie. Spännande, spännande, spännande! Gillar slutet mycket!

/Paula som har på känn att läsgruppen till Glasbarnen blir lite extra stor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar