lördag 2 november 2013

Häxmästaren (Legenden om Morwhayle 1) av Peter Bergting

Arteil har levt nästan hela sitt liv ensam med pappa i den lugna staden Gopnyk. Men en natt vaknar han av konstiga ljud på gatan, springer ut i nattklädnad. På gatan finner han ett troll som tjuvat i hans och pappas förråd. Bland stöldgodset på vagnen hittar han ett svärd han aldrig sett för ... ett magiskt svärd. När pappa få se hans fynd förstår han att nu nu är det bråttom de måste bort fort nu.

Då dyker en tjej upp i Artiels rum. Dit hon kom genom en portal. Det är inte vilken tjej som helst utan Artiels försvunna tvillingsyster Malda. Tillsammans flyr tvillingarna genom portalen. Tillsammans med hunden som visar sig att inte vara en hund. Att Malda dök upp när hon gjorde är det en slump? Eller planerat? Varför dyker hon upp just nu? Vart har hon varit de senaste tio åren? Kan de finna varandra igen, de var trots allt fem år när de skildes åt? Vad är det för hemligheter pappa hållit hemliga? Hur är det egentligen med drakars lojalitet?

Jag gillar så mycket. Karaktärerna. Miljön. Beskrivningarna. Ovissheten kring Maldas planer är de onda eller goda? Mångbottnade karaktärer. Illustrationerna. Läs! Läs! Läs!

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar