söndag 2 juni 2013

Dennis hemlighet av David Walliams

Dennis bor ensam med pappa och storebror. Mamma har flyttat och de vet inte vart hon är. Pappa jobbar mest och storebror har sitt. Man får inte visa att man sakna mamma, gråta över att hon är borta eller ens prata om henne.

Men Dennis längtar och tänker mycket på mamma i hemlighet. En dag i kiosken får han syn på en kvinna på ett omslag som påminner lite om mamma. Han köper tidningen sin första Vouge och en ny värld öppnas för honom, en värld av mode, tyger, knappar, veck för Dennis är detta en himmelsk värld. I boken beskrivs det som hans Narnia.

Men när pappa hittar tidningen blir han inte det minsta glad... En kvarsittning gör att han blir vän med skolans snyggaste tjej Lisa. Lisa som är jätte intresserad av mode, har typ alla nummer av Vouge hemma, även de Italienska. Lisa syr också egna kläder och drömmer om att bli designer...

Dennis tycker det hela är väldigt orättvist när han får se Lisas garderob eftersom tjejer ju har så mycket roligare och mer kläder att välja på... Rolig bok om rätt svåra ämnen. Att Dennis dessutom är väldigt duktig på fotboll hoppas jag gör att boken kommer nå ännu fler läsare!

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar