onsdag 12 september 2018

Sömnernas sömn av Elin Säfström

Tildas mormor är försvunnen och hon lämnas ensam med ansvaret som väktare över Stockholms tonar, troll, älvor och andra väsen som vi människor bara tror finns i sagans värld. En väktare hjälper att se till så att de olika väsen sköter sig och lämna människorna lyckligt ovetande om dess existens.

Att ha allt väktaransvar liggande på en samtidigt som Tilda går i skolan, har kärleks trubbel och Felicia boende hemma hos sig det blir fullt upp det. Felicia kom hem till Tilda och hennes mamma helt blåslagen efter att än en gång misslyckats att göra sig osynlig för sina föräldrar. Tilda är glad att mamma låter Felicia vara hos de men hon är också svartsjuk fast hon vet att hon inte borde.

Som om inte detta vore nog så är det dessutom Tomteting i stan. Fullt av små tomtar överallt. Berusande tomtar som retas och tetas med trollen. Inte en lugn stund för Tilda. När tre getter hittas halvt ihjälbitna på Skansen då blir det stora tidningsrubriker. Vem eller vad kan ha gjort något så hemskt. En annan tidningsrubrik handlar om två barn och en gamla tant som är funna som ur en scen ur Hans och Greta.

Natta halvälvan som är vän med Tilda hittas sovande sömnernas sömn den som det verkar omöjligt att väcka henne ur. Fast kanske är svaret hur Natta ska väckas den lättaste av alla?

Humor och allvar blandans på ett perfekt sätt i Elin Säfströms böcker om Tilda!

/Paula

ps. på bild syns också mina skönaste pyjamasbyxor med tomtar på


Sömnernas sömn
Författare: Elin Säfström
Förlag: Gilla böcker (2018)
ISBN: 9789178130238
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar