torsdag 6 september 2018

Iskalla skuggor & Ögat

Att jag är lättskrämd det är ingen hemlighet. Jag läser läskiga böcker på dagen när det är ljust ute. Böcker med så otäcka omslag som Iskalla skuggor och Ögat de får dessutom ligga upp och ner när jag läser de. För läser de det gör jag. Kan inte låta bli. Nu har jag läst två böcker fyllda med skräcknoveller.

I Iskalla skuggor: skräckhistorier för orädda finns 11 moderna skräckberättelser. Mobiltjuv som använder hitta din iPhone-funktionen för kidnappa dig. Det finns clowner som sover i din källare, spökrunda med faktiska onda varelser. En följare som kräver en ursäkt. Barn med svarta ögon. Det är kusligt och skrämmande på allra bästa sätt! Perfekt bok att läsa högt ur höstruskiga kvällar.

Ögat innehåller 13 korta och väldigt lättlästa skräckhistorier. Vem var det egentligen som lurade ut dig på lajv i skogen? Hur är det att gå på sin bästa väns begravning och vara den enda som vet hur kompisen dog? Soffan som den döda mormorn älskade så mycket att hon forfarande inte lämnar den. Vad är det som kliar i din nacke? På max två sidor, väldigt få rader och ord lyckas Emma Frey-Skøtt text tillsammans med Elin Jonssons illustrationer skapa hårresande berättelser. Imponerande!

Både Iskalla skuggor och Ögat passar att läsa från ungefär tio år och långt upp i åldrarna. Det kan mycket väl vara så att novellerna blir mer skrämmande för dig som är vuxen.

/Paula


Iskalla skuggor : skräckhistorier för orädda
Författare: Åsa Anderberg Strollo & Andreas Palmaer
Förlag: Alfabeta (2018)
ISBN: 9789150119916
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris


Ögat : 13 korta skräcknoveller
Författare: Emma Frey-Skøtt & ill. Elin Jonsson
Förlag: LL-förlaget (2018)
ISBN: 9789188073570
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar