fredag 24 augusti 2018

Det fina med Kerstin av Helena Hedlund

Kerstins hår är guldfärgat och långt, håret är det finaste med Kerstin tycker hon själv. Hon går i förskoleklass, bor på landet och samlar på allt som är guldfärgat. Hon är bästa kompis med Fatima. Fatima som vill leka varje varje dag. Kerstin vill egentligen inte det hon vill vara själv men vågar inte säga det.

Att samla på allt som är guld gör att Kerstin råkar plocka på sig frökens vigselring utan att tänka på det. När Lotten börjar fråga om någon har sett ringen så gömmer hon den så att ingen ska bli arg.

Lagom till höstlovet får Kerstin en ny granne Gunnar som är lika gammal och ska börja i hennes klass. Gunnar har också guldfärgat och samlar på guldsaker. Kerstin hittar på att hennes kusiner ska komma till Fatima och stannar istället hemma och leker med Gunnar. Det funkar till den dagen Fatima kommer cyklandes.

Kerstin vet inte hur hon ska göra, vad hon ska säga eller hur hon ska förklara sig. När det blir svårt räcker inte orden till. De vuxna är så konstiga de säger en sak men gör ibland en annan. Det fina med Kerstin är första delen av tre. Det ska bli spännande att se vad mer som händer i den lilla byn och hur ska det går med den viskande apan Kerstin och Gunnar har delad vårdnad om.

Perfekt som högläsning i förskoleklass och ettan om vänskap, föräldrar och att säga som det är.

/Paula


Det fina med Kerstin
Författare: Helena Hedlund
Förlag: Natur & Kultur (2018)
ISBN: 9789127154476
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar