torsdag 21 juni 2018

Note to self: Rutiga byxor funkar inte här av Marie Hammar & Abbe Wahlquist


Det är Ottilias första dag i sjuan, inte bara första dagen inpå högstadiet utan också första dagen i en helt ny klass, i en helt ny skola på en ny plats där hon inte känner något. Ottilia - kallad Otto flyttar med sin mamma och storebror Viggo från Linköping till Lidingö. Kompisar och pappa lämnas kvar.

Kanske kan det bli bra. Men redan på första lektionen förstår Otto att hon fått en lärare som tycker om att plåga sina elever. Allt läraren säger blir fel och Otto får inte fram ett ord. Klasskompisarna tittar nyfiket på henne men nopp. För storebror Viggo går allt hur bra som helst som det alltid gör för Viggo. Viggo som på morgonen ifrågasatte Ottos val att ha rutin byxor på sig första skoldagen. Men Otto lyssnade inte på honom vilket hon under dagen förstår att hon skulle gjort.

På Lidingö är allt annorlunda här verkar det inte funka att vara den hon var i Linköping. Den med rutiga byxor och färgglada kläder. Otto bloggar och berättar om sitt "lyckade" liv på Lidingö. På ett humoristiskt, överdrivet och tvärtemot vad som hände sätt. Berättar om hur skolans snyggaste kille fallit för henne, när det som egentligen hände var att hon spillde mat i matsalen så han trillade och bröt armen. Men sanningen tja överdrifterna och pinsamheterna det är snarare Ottos grej det.

Att jag nu jobbar på Lidingö gör läsningen extra härlig. Note to self: Rutiga byxor funkar inte här är mysig, rolig och lite pinsam läsning.

/Paula


Note to self: Rutiga byxor funkar inte här
Författare: Marie Hammar & Abbe Wahlquist
Förlag: Rabén & Sjögren (2018)
ISBN: 9789129707892
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar