fredag 22 juni 2018

Midsommarmorden av Magnus Nordin

Av en slump trillade Ossian över en bok i skolbiblioteket, den handlade om Midsommarmorden. De som skedde en midsommarnatt för tjugofem år sedan. Vid sjön Glimten inte alls långt från där Ossian bor. Att Ossian inte hört talas om detta innan kan han inte förstå. När det blir dags för gymnasiearbete vet Ossian direkt att han ska, att han måste göra en dokumentärfilm om just Midsommarmorden.

Två ungdomar blev mördade i ett tält och en som lyckades fly. En mördare lämnade signaturen X på ett träd i närheten. En tonåring lyckades fly från platsen, polischefens son Mattias. En man dömdes för mordet hamnade i fängelse och tog sedan livet av sig. Men kan det verkligen stämma att de fick fast rätt mördare?

Ossians vänner ställer upp som skådespelare och när de gör en rekonstruktion av det gamla fallet så hittar de bevis på att det inte kan gå till som det överlevande vittnet berättade det stämmer helt enkelt inte. När Ossian ska klippa det de filmat vid sjön ser han på bilder att de inte är ensamma. På plats finns också någon i skogen någon med en grismask, en grismask lik den mördaren sades ha på sig.

Sms med foton från mordnatten kommer till Ossian, är det någon som vill hjälpa eller är det mördaren? Till sin hjälp har Ossian sin bästa kompis Abbe och hans flickvän Emina. Till en början är de med och tycker det är spännande men Ossian stänger in sig mer och mer i sig själv kan inte tänka på något annat än mordet vad var det som egentligen hände? Samtidigt fortsätter sms komma ...

Midsommarmorden är galet uppslukande och OTROLIGT SPÄNNANDE!

/Paula


Midsommarmorden
Författare: Magnus Nordin
Förlag: Bonnier Carlsen (2018)
ISBN: 9789163899416
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar