måndag 1 januari 2018

Spegel, spegel av Cara Delevinge

Red, Leo, Rose och Nai kommer i samma grupp när de ska bilda band i skolan. Leo protestera stort han vill inte bilda band med de andra. När de spelar uppstår magi. Från och med då är de de fyra i bandet Mirror Mirror mot världen. De blir starkare tillsammans, en bror i fängelse, en mamma som dricker, en ond styvmamma ja allt blir lättare när de har varandra.

Så försvann Nai, över en natt borta. Ingen visste var hon var inte under två långa månader. Så hittas hon nästan död i vattnet, länge ligger hon i koma. Tillsammans med Nais storasyster försöker de ta reda på vad som hänt.

Det är genom Reds ögon vi som läsare får följa berättelsen. Spegel, spegel är en lättläst bok som vips var slukad och slut. På flera ställen blir jag rädd, rädd att nej säg inte att boken hamnar i den eller den klyschan. Jag hade inte behövt vara rädd för det gör den inte. Boken luras på det där sättet jag gillar att bli lurad. Framför allt en sak som jag inte tänker avslöja här är riktigt bra skrivet. En viktig ögonöppnare.

Att läsa om den starka vänskapen mellan Red, Leo, Rose och Nai är bokens stora behållning. Mysteriet är inte dåligt men kanske inte heller helt nödvändigt.

/Paula


Spegel, spegel
Författare: Cara Delevingne med Rowan Coleman
Förlag: Polaris (2017)
ISBN: 9789188647634
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar