lördag 26 augusti 2017

Vem är Skuggan? av Lotta Sundin

Tuva har en hemlighet som det pratas om i skolan. Men det är ingen som kopplat samman Tuva och Skuggan som alla pratar om. Skuggan som åker omkring på skatebord på nätterna och räddar människor i knipa.

Inte en chans att någon skulle ens komma på tanken att det är Tuva. Hon är den som ingen ser hon som är smartast i klassen men gör sig osynlig för att det bli enklare så. Om inga vänner ingen som kan komma nära. Kan komma när henne och hennes konstiga mamma.

Mamma uppfinnaren som har noll verklighetskoll. Tuva fungerar som mammas assistent. Pappa bor inte längre kvar eftersom mamma inte går att leva tillsammans med. Men pappa hjälper fortfarande till en massa.

Plötsligt har Tuva fått en vän i klassens nya tjej Julia. En vänskap som överrumplar på mer än ett sätt.

Vem är Skuggan? är en superhjältebok med mycket innehåll, jag gillar! Säkert riktigt bra som bokklubbsbok samtal kan komma in på saker som hemligheter, föräldrar som inte fungerar social, att ha lite pengar, att ha galet mycket pengar, tjejer som gillar tjejer, det oväntade, barn som får vara vuxna och tja allt annat som hör livet till.

/Paula


Vem är Skuggan?
Författare: Lotta Sundin
Förlag: Idus förlag (2017)
ISBN: 9789175774824
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Vilken tur jag har som har den i min "ska-läsa-bokhög" :)

    /Sandra på Bokkoll.se

    SvaraRadera