onsdag 6 april 2016

Superkrafter på gott och ont av Karl Modig

Det är fest, kvällen när allt blir fel Oscar blir spyfull och får stryk. Kajsa är på samma fest hon bråkar med bästisen och slänger hennes skor i toalettstolen. Kajsa springer bort från festen och Oscar han kommer efter - de tar sällskap. Plötsligt börjar det regna och Kajsa berättar att hon drömt om att hångla med en främling i regn. Oscar som aldrig kysst någon säger inte nej. Men precis när de kysser varandra så sår blixten ner i de båda ...

Konstigt, är det kanske farligt? Strax efter blixten gott genom deras kroppar upptäcker de båda mystiska saker hos sig själva. Oscar kan tända eld på saker och Kajsa framkalla galen smärta hos andra. Vad är det som har hänt? Kan det vara så att de fått superkrafter? Oscar som är besatt av superhjältar tänker att det kan vara bra. Men hur ska man kunna göra gott med de krafter de fått?

Superkrafter på gott och ont är en bok med väldigt många bottnar och en hel del outsagt mellan raderna. Klass, kärlek, status, popularitet, vänskap, föräldrars vara och icke vara och så superkrafter och superhjältar. Jag tokgillar! Vågar man hoppas på en del två? Slutet öppnar liksom lite upp för det?!

/Paula


Superkrafter : På gott och ont
Författare: Karl Modig
Förlag: Lilla Piratförlaget (2016)
ISBN: 9789187707544
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar