lördag 23 april 2016

Monstert i natten av Mats Strandberg

På sin nioårsdag blir Frank biten i fingret av granntantens hund. Det kommer bara en droppe blod och fingret plåstras om. Men detta är början på en stor förändring.

Plötsligt börjar han drömma på natten om hur han är ute i skogen och springer på fyra ben och täkt av päls. I det lilla samhället börjas det prata om ett monster i skogen ... Frank förstår att det inte bara är drömmar. Han är monstret. Men han är ju inte ett monster han vill bara bli lite kelad med.

Franks vänner det är böckerna, några andra har han inte. Så han beger sig till biblioteket för att se om han kanske kan få hjälp i böckernas värld. Böckerna som aldrig sviker. Vad har han blivit? Går det att ändra tillbaka? Vet granntanten kanske något - hon som berättar för Frank att ugglorna inte är vad dom verkar vara.

Monstret i natten är en mysig berättelse om hur Fran plötsligt ändras och blir något annat något han inte trodde var möjligt. Detta samtidigt som allt annat är precis som innan.

jag ser fram emot att läsa kommande böcker om Frank. För min del hade boken gärna fått vara tjockare så man verkligen fått lära känna Frank och den spännande värld han upptäcker. Men så är ju inte jag den egentliga målgruppen för boken. Den egentliga målgruppen kommer tokgilla det är vad jag tror!!

/Paula


Monstret i natten
Författare: Mats Strandberg &. ill av Sofia Falkenhem
Förlag: Rabén & Sjögren (2016)
ISBN: 9789129692556
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar