torsdag 7 april 2016

Dumplin ´av Julie Murphy

Dumplin´heter egentligen Willowdean men Dumplin´ är det enda namnet hennes mamma använder om henne. Mamma som en gång vann den lokala skönhetstävlingen och sedan dess är besatt av den. Besatt och projektledare. Varje år förvandlas deras hem inför skönhetstävlingen. Inte en enda gång har mamma föreslagit att Will ska vara med. Däremot att hennes bästis Ellen borde ställa upp ...

Will som är större än de flesta men helt nöjd i sin egen kropp och med sig själv. Detta vill säga till killen hon gillar, Bo verkar gilla henne tillbaka. Då kommer tvivel och självföraktet krypande. Inte den typen av tjej hon vill vara. Kan hon göra något för att ta tillbaka sig själv? Kanske ställa upp i den där skönhetstävlingen tro?

En bok som innehåller så mycket, tron på sig själv - eller icke tron, bråk med bästisen hur kan man sluta prata med den man alltid pratat med varje dag, sorgen efter en moster som var som en andra mamma, knepig mor och dotterrelation, den första kärleken, en andra kärlek? nya vänner, udda fantastiska karaktärer och så världens bästa Willowdean som man både älskar och hatar på samma gång men mest älskar!

Dumplin´är en varm, kärleksfull berättelse som väcker massor av tankar. Tankar på jaget, livet och kärleken.

LÄS med er LÄS! En enda sak är lite oroväckande med denna bok, filmrättigheter sålda till Disney ... Om det blir film hur ska det gå?

/Paula


Dumplin'
Författare: Julie Murphy
Förlag: Lavender Lit (2016)
ISBN: 9789187879142
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar