lördag 11 maj 2013

Gräspojken av Christer Lundberg

Det finns böcker som passar sig bättre som ljudböcker än andra. Det finns författaruppläsningar och det finns författaruppläsningar! Gräspojken kan vara en av de mest lämpade ljudböcker som finns. Christer Lundbergs uppläsning är dessutom hur bra som helst.

Detta kan vara den galnaste bok jag någonsin läst. Men vad jag tycker om den. Tack mamma för tipset!

Det är en väldigt svår bok att beskriva men... När Kalle är 12 år bestämmer sig hans mamma helt plötsligt för att flytta till Indien. Kvar i Göteborg lämnar hon Kalle, pappa, lillebror Björn och nymfparakiten Aslan.

En dag hittar Kalle ett konstigt frö i botten av Aslans bur. Han bestämmer sig för att plantera det... för han har sina aningar om vad det kan vara. Under sommarlovet planera pappan att ta med pojkarna på en bilsemester i Europa men i Amsterdam efter tre dagar blir bilen stulen. I Amsterdam handlade Kalle en fröpåse och ett lysrör för han känner att det där med att odla det är nog hans grej...

Genom lite utpresning får han med sig pappa och lillebror på att börja odla marijuana i sommarstugans källare. En kille de träffade på Asmterdamsresan hjälper de att sälja marijuana och pappa säger upp sig för att odla på heltid... Med finns också första kärleken, ganstervärlden, högstadiet, mamma som kommer tillbaka... alltså skruvat det bara går. När man tror att det inte kan bli galnare så blir det ännu mer skruvat. Detta är en typ av berättelse som jag brukar sucka lite över men i detta fallet gillar jag den.

/Paula

1 kommentar:

  1. Verkligen en bok att bli glad av, trots ämnet.Dessutom har jag nyligen varit på platsen där boken slutar!

    SvaraRadera