lördag 5 september 2020

Livets hårda skola av Emma Karinsdotter & ill. Agnes Jakobsson


Sambakungen och älskade Lisbet är tillbaka <3 Det är dags för det som farmor Sambakungen så läge fasat för Lisbet ska börja skolan. I skolan säger farmor att all fantasi kommer tas från Lisbet.

I Päronskolan finns bäst kompisen Hanin och fröken Majlis. Hanin som tycker farmor är hur rolig som helst. Majlis som inte kommer överens alls med farmor Sambakungen som gärna är med i skolan. 

Lisbet hon tycker om skolan, i hemlighet gillar hon vanligt fast det skulle hon aldrig berätta för farmor. Sambakungen som har sitt egna sätt att vara, lever på geléhallon och hyllar fantasin över allt annat. Farmor som gömmer brev från Lisbets föräldrar för att de skriver så dumt, allt för att skydda Lisbet. En farmor som håller sitt barnbarn över allt annat men som vill sin egen väg. En väg som krockar med skolans.

Livets hårda skola är tokrolig, hemsk och allvarlig på samma gång. Som när Majlis sätter sig med Lisbet och berättar att ibland måste man vila och ha tråkigt. Att ha tråkigt vadå det är ju det värsta som finns enligt Sambakungen. Jag hoppas på fler böcker om Lisbet och Sambakungen jag vill veta hur det går för de med sina kompromisser om att vara i fantasin och med Lisbets skola och fröken. Helst skulle jag vilja läsa om den stjärna Lisbet kommer bli som vuxen.

/Paula


Livets hårda skola 
Författare: Emma Karinsdotter & ill. Agnes Jakobsson
Förlag: Bonnier Carlsen (2020) 
ISBN: 9789178038909

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar