onsdag 16 september 2020

Kom igen, Jonny! av Elin Lindell

 

Mot alla ods har Jonnys bössa kompis Elias blivit tillsammans med klassens snyggaste tjej Melissa. Nu tycker Elias att det är självklart att Jonny och Melissas bästis Naima ska bli tillsammans. Han motivera allt och förklara hur det är perfekt eftersom att motsatser dras till varandra. Jonny säger ja för att ja för att det bara blev så ...

I smyg sneglar Jonny på Nazli och när de får prao på samma plats verker det ju hur bra som helst tills det att Jonny råkar bränna Nazli med en varmluftspistol i panik springer han därifrån utan att säga eller göra något. 

Mammas nya kille Krister flyttar in hon Jonny och mamma. Jonny gillar Krister och har inget emot när han blir misstagen för att vara hans pappa. Pappa som jobbar i skolans matsal verkar där emot må sämre och sämre och Jonny är rädd att det är hans fel. Borde han vara hos pappa mer. Eller inte skämmas för pappa i skolmatsalen? 

Stora och tunga känslor på ett roligt och humoristiskt sätt. Älskar att läsa om vänskapen mellan Elias och Jonny (även om jag ibland ogillar Elias). Naima visa sig vara någon helt annan än både jag och Jonny trott hon är nog min nya favorit. Drömmen just nu en egen bok om Naima! Givetvis också en tredje bok om Jonny, Jonny och kärleken. 

/Paula 

Kom igen, Jonny!
Författare: Elin Lindell 
Förlag: Alfabeta (2020)
ISBN: 9789150121162

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar