söndag 12 april 2020

Spökdiktare och slottspoeter av Tove Berggren

När Maria får en reservplats på skrivarlägret under första sommarlovsveckan bli hon både glad och nervös. Fem dagar och fyra nätter borta och hon känner ingen.

Skrivarlägret är på ett slott och Maria hade inte behövt vara nervös. Det blir en vecka full av nya vänner och skrivande. Skrivpedagogen som leder lägret heter Rut och är väldigt sträng, hon gillar ordning och reda. Om någon nämner ordet spöke bli hon inte glad, för spöken finns ju inte. På slottet finns också Freja som lagar mat. För inte allt för många år sedan gick Freja också på skrivarlägret.

Freja finns där för att lotsar och visa det som Rut inte vet om. Nämligen att lägret inte bara är på dagarna utan även på nätterna när Rut sover. Då är det nämligen spökena Sophie och Lorentz som leder skrivövningarna, uppmuntra till fantasi och inspirera till skrivande.

På dagen slottspoeter och på natten spökdiktare. Spökdiktare och Slottspoeter är Rolg, inspirerande bok full av glädje och skrivarlust. Jag längtar efter en vardag när jag får skiva med barn och unga på biblioteket igen. Då ska jag plocka fram bokens skriv övningar och testa på grupper.

/Paula


Spökdiktare och slottspoeter
Författare: Tove Berggren
Förlag: Natur & Kultur (2020)
ISBN: 9789127163140
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar