lördag 18 april 2020

Bortförda av Oskar Källner & ill. Karl Johnsson

När Alice och Elias mamma spårlöst försvinner är det början till att de ska få veta sanningen om mamma och hennes hemlighet. Det är ingen liten hemlighet mamma undanhålla de hela sina liv.

Mammas försvinnande gör att pappa blir oskyldigt anklagad för att ha något med hennes bortavaro att göra. Syskonen vet att så kan det inte vara, pappa är oskyldig. De rymmer från polisen som tillfälligt vill placera de i ett jourhem.

De tar sig till Lunsenskogen där mamma sist var sedd. Mamma och hennes mätinstrument. I skogen blir de jagade av en varelse de inte ens kunnat se i sin vildaste fantasi. De bli räddade av Brock, en azkalor från rymdskeppet Stillheten. Brock kände mamma och vet hennes hemlighet. Den att mamma inte var en människa utan rymdvarelse. Vilket betyder att Alice och Elias tillhälften är rymdvarelse - eller tja de kallar sig ju inte själva rymdvarelse utan det är en fråga om perspektiv.

Naniterna, de mikroskopiska robotarna i Alice och Elias startas så alla kan förstå varandra trots att de pratar olika språk (smart!). Någon är ute efter mamma och denna någon vill också åt Alice och Elias tur att de är ombord på skeppet Stillheten och har hittat vänner för äventyret har bara börjat ... Detta är del ett i Imperiets arvingar, tio ska det bli.

Bortförda är spännande och uppslukande på ett sätt jag inte trodde när jag började läsa. Jag vill absolut läsa kommande delarna. Att Karl Johnsson har gjort illustrationerna till boken gör allt ännu bättre. Illustrationerna är många och lyxigt nog tryckta i färg. Jag gillar!

/Paula


Bortförda - Imperiets arvingar del 1
Författare: Oskar Källner & ill. Karl Johnsson
Förlag: Rabén & Sjögren (2020)
ISBN: 9789129719888
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar