söndag 20 maj 2018

Spelar roll? av Camilla Jönsson

Sigge har precis börjat i en ny skola i en ny klass. Ingen pratar med honom och han vet varför. Alla vet vad som hände på förra skolan. Hur han mobbade och misshandlade. Sigge har gått från att vara skolans kung till att bli ingen alls.

Hemma har lillasyster slutat prata med honom och de är allmänt tryckt stämning. Till skolan går Sigge ibland, men det känns meningslöst. När det blir grupparbete på historielektionen ska han samarbeta men Emmy. Han vill inte men Emmy ställer krav hon vill ha bra betyg och för det krävs att de samarbeta.

Emmy som påminner så mycket om Tove som han mobbade. En sådan där som inte ger upp, kan saker och får bra betyg. Emmy ställer krav på Sigge och kanske kan han bli någon annan?

Spelar roll? är en bok som får mig att känn med Sigge trots allt dumt han gjort. Det är en bok som gör mig mer nyfiken på Emmy. Vågar jag kanske hoppas på att det kommer en del tre? Detta är en fristående fortsättning på Vem bryr sig? som handlar om Isak han som stod upp för Tove och som Sigge misshandlade.

/Paula


Spelar roll?
Författare: Camilla Jönsson
Förlag: Hegas (2018)
ISBN: 9789175436791
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar: