onsdag 15 november 2017

Sköldpaddor hela vägen ner av John Green

Aza Holmes huvud är aldrig någonsin tyst, hon lider av svåra tvångstankar som berättar för henne att om hon inte ... ja då. Livet är inte enkelt. Tur att bästa kompisen Russell Pickett finns. Russell som tar med Aza på äventyr fast det inte är precis vad Aza själv vill.

När en försvunnen miljardär jagas av FBI och en stor belöning utlovas till den som vet något som gör att polisen kan hitta honom. Då tycker Russell det är världens bästa och självklaraste grej att det är hon och Aza som ska lösa gåtan och få de 100 000 dollarna.

Att Aza några somrar varit på samma läger, för barn med en död förälder som miljardärens son Davis gör att det ju måste kunna hitta ledtrådar. Davis är väldigt undrande och tveksam när Aza och Russell plötsligt kommer paddlandes kanot hem till honom. Men han blir glad av att se Aza. Kärlek uppstår. Men hur är det med kärlek när det enda Aza kan tänka på när de kysser varandra är alla baciller och bakterier som kommer med en kyss.

Att Aza inte äter sina piller som hon ska gör att tvångstankarna tar över henne mer och mer. Går det att vara kär då? Går det ens att behålla en bästa vän när tvångstankarna nästan äter upp en?

Sköldpaddor hela vägen ner är min bästa John Green bok. Gillar verkligen Aza och Russell!

/Paula


Sköldpaddor hela vägen ner
Författare: John Green
Förlag: Bonnier Carlsen (2017)
ISBN: 9789176517697
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar