torsdag 30 november 2017

mjölk och honung av rapi kaur

Efter att en av sjuttonåringarna i en av bokklubbarna jag har på biblioteket tokhyllat mjölk och honung som det bästa hon läst. Ja då har inte jag som bibliotekarie så många andra val än att läsa boken - det måste vara en regel ju.

Jag visste väldigt lite om boken innan jag började läsa. Det är poesi. Dikter som står var och en för sig men som står ännu bättre tillsammans som en helhet. Det handlar om utsatthet, smärta, saknad, kärlek, avgrunden, att vara kvinna, att gå upp i kärleken, att gå sönder efteråt och så läkningen.

Det är vackert, smärtsamt, njutningsfullt och min bok är full av hundöron. Igenkänningen är hög. Tänker att om jag haft denna bok för tre år sedan kanske jag inte fallit riktigt så djupt som jag gjorde. En annan gång så finns denna bok. En bok att återvända till. Flera gånger. Ett författarskap att följa med förväntan och nyfikenhet. Ett Instagramkonto att följa dagligen.

älskar att det inte finns en enda stor bokstav i boken!

/Paula håller med hyllningskören

mjölk och honung
Författare: rupi kaur
Förlag: Mima (2017)
ISBN: 9789188681133
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

3 kommentarer:

 1. Åh, vad glad jag blir att du gillade boken! Har själv bara läst den på engelska, men skulle gärna läsa den på svenska också för att kunna jämföra.

  SvaraRadera
 2. Det var länge sedan jag läste poesi, men jag har läst om den här boken och blivit litet nyfiken på den. Jag såg att Sandra Beijer har översatt den, vad tycker du om översättningen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tycker mycket om översättningen! Vet dok inte hur den är på original men jag tyckte om på svenska :)

   Radera