tisdag 28 november 2017

På andra sidan reglerna av Emma Granholm

Mot sin vilja flyttar Lukas med sig föräldrarna från Stockholm och vännerna till mitt ingenstans. Två veckor in på vårterminen första året på gymnasiet börjar han. I en helt ny klass där alla känner alla och de flesta alltid känt varandra. Redan första dagen kommer Lukas in i klassen. Han blir direkt innesluten i klassens innegäng.

Allt verkar hur bra som helst, kompisar och söta tjejer som verkar intresserade. I klassen finns också Olivia, hon i de stora kläderna som alltid sitter för sig själv och aldrig någon som pratar med henne. Tills på fredagen när de ska gå hem och Lukas hör Dante bjuda in Olivia till kvällens fest.

Lukas förstår inget alls. På festen är Olivia någon helt annan och hur snygg som helst. Hon kysser Lukas och de har sex på toaletten. Detta förstår Lukas är något som händer ofta. Han känner sig inte bekväm med vad som hänt. Han vill veta mer om Olivia men ingen berättar något. Det enda han får veta är att killarna Olivia varit med de bojkotta Amanda. Är det därför Oliva har sex på varje fest?

Vad är det egentligen som ligger bakom maktspelet i skolan och på festerna? Lukas har vännerna kvar i Stockholm. Där finns Maya som säger att regler är till för att brytas som ifrågasätter strukturer och saker som känns fel. Mayas röst ekar i Lukas huvud och han förstår att han inte bara kan stå brevis och titta på.

Härligt uppslukande läsning! Läs med er!

/Paula


På andra sidan reglerna
Författare: Emma Granholm
Förlag: Alfabeta (2017)
ISBN: 9789150119381
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar