måndag 16 oktober 2017

Visheten vaknar av Elin Säfström

Tilda Modigh är tillbaka, hon som inte är en vanlig snart sextonåring. Utan hon som är väktare, hon och mormor som ansvarar för att troll, vättar, tomtar och annat småknytt ska sköta sig. Tilda och mormor ansvarar också för att vanliga människor inte kan se alla varelse och väsen.

Att vara sexton år det är aldrig särskilt lätt, kompisar som inte kommer överens med varandra. Att vara kär och flera gånger vara påväg att få sin första kyss men alltid kommer det en älva eller tomte emellan. Att mamma träffat en ny kille som Tilda inte alls tycker om. Hunden Dumpe mår inget bra och Tilda är rolig för honom. Lite lite lättare blir saker när hon lyckas få en hustomte till farmor.

Mitt i alla detta så börjar trollen bete sig konstigt. Konstigt till och med för att vara troll. Visheten är påväg att vakna. Visheten är trollet som sovit i hundratals år och som när han vaknar ska ta sig ett människooffer ... Hur ska Tilda rädda världen/Stockholm undan Visheten? Är mormor att räkna med som hjälp?

Elin Säfström skriver med humor, värme och lurar läsaren på bästa sätt. Älskar när Tilda inser att hennes fördomar och att hennes tankar borde tänkas på andra sätt (vill inte spoila men sidan 281!!). Jag längtar efter fler böcker om Tilda!

/Paula


Visheten vaknar
Författare: Elin Säfström
Förlag: Gilla böcker (2017)
ISBN: 9789188279736
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar