tisdag 10 oktober 2017

Karta för förälskade och andra vilsna av Johanna Lindbäck

Sommarlov, pappa och Julia är påväg till stugan i skärgården på Dalarö. Mamma är som vanligt kvar i stan och jobbar en vecka. Men i år är Karin inte med. Bästisen Karin som alltid brukar åka med. I sommar valde Karin Mallorca tillsammans med sin nya bästis. Storebror är i Norge och jobbar. Julia tänker på Isak hennes pojkvän. Han som Karin gillade först. Men som gillade Julia. Julia tänker att nu när det är sommar ska hon äntligen bli så där kär i Isak.

På väg till ön är också Rasmus och hans mamma. Mamma som några veckor hyrt en stuga för att komma bort från stan. När Rasmus får frågan om att följa med gör han det gärna. Tänker att långt borta från kompisarna kanske inte gör något alls. Tid till att rita och läsa.

När Julias pappa och Rasmus mamma möts känner de igen varandra. Kommer fram till att de har bada kommer från Luleå. Möts i saknade till staden. Grannarna bjuder på fika och grill. Julia och Rasmus börjar prata. Rasmus berättar om kartan han ritat på sin hand. Julia erbjuder sig att visa runt på ön. Pratet finns där redan från början sättet att berätta på, det bara flyter på ett sätt som det sällan om aldrig gör.

Rasmus blir förälskad. Julia också fast hon får inte hon ska bli uppöver öronen kär i Isak i sommar ju. Vänskap och härligheter tills dessa att Julias mamma råkar nämna Isak ...

Karta för förälskade och andra vilsna gör mig helt lycklig. Blir så väldigt glad att läsa om Julia och Rasmus sommarlov. Rasmus som jag tycker om denna fina pojk. Hans mamma lika så och hans bildlärare Sonja. Detta är Johanna Lindbäck när hon är som allra bäst!

/Paula


Karta för förälskade och andra vilsna
Författare: Johanna Lindbäck
Förlag: Gilla böcker (2017)
ISBN: 9789188279200
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar