torsdag 20 juli 2017

Som stjärnor faller av Lin Hallberg

Tess och Liv två oskiljaktiga bästisar står nu inför det hemska. Tess och hennes föräldrar ska flytta långt bort. De ska följa mormors sista vilja. Hennes gamla hus vid Bäckfallet ska inte behöva stå tomt. Huset som varit Tess sommarparadis ska nu bli platsen hon bor på. Utan mormor. Utan Liv. Det går inte. Tess är förtalad och fast besluten om att de inte kommer stanna länge.

Från Stockholm ut på landet. Skolbuss och en ovilja. Januari och landet. Är inte samma som sommaren. I skolan håller sig Tess på avstånd säger att hon snart ska flytta tillbaka till stan igen.

Tom är med sin häst Stjärna mest hela tiden. Fundera på hur han ska göra för att Stjärna ska få det bättre. På något sätt måste det gå. Men hur? Kanske genom den nya tjejen?

När Tess först får syn på Tom tänker hon på honom som indiankillen. Han med hästen som rider barbacka. Hon känner inte igen honom från skolan. Men okej då han kan väl få lära henne rida på Stjärna.

Tess tänker mer och mer på Tom, är det kanske så att hon är kär? Mellan raderna framgår det att Tom inte är vad Tess tror ...

Som stjärnor faller - hästbok och magisk realism i en och samma bok = väldigt bra kombination!

/Paula


Som stjärnor faller
Författare: Lin Hallberg
Förlag: Bonnier Carlsen (2017)
ISBN: 9789163895814
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar