torsdag 6 juli 2017

Den lilla bokhandeln runt hörnet av Jenny Colgan

När den lilla biblioteksfilialen som den bokälskande bibliotekarien Nina jobbar på läggs ner och hon blir utan jobb då ... då är det dags att ta tag i en dröm hon alltid haft. En egen bokhandel. Men en egen bokhandel har höga utgifter. En bokhandelsbil däremot ...

Men i staden får hon inga tillstånd allts. På den skotska landsbygden är det annorlunda. Där finns varken bokhandel eller bibliotek. Människorna suktar efter böcker att läsa. Perfekta stället för bokbilbokhandeln Den lilla butiken med det lyckliga slutet.

Böcker och läsare paras samman. Sakta blir Nina en naturlig del av det lilla samhället. Men men kärleken och det privata går det inte alls lika bra. Hur kunde det bli så fel.

Boknördighetsfaktorn är STOR på bästa sätt! Kärleksberättelsen andas Stolthet och fördom vilken skulle kunna vara fantastiskt men blir mest bara ok. Att det utgår från en berättelse jag känner så väl gör att det blir lite för lätt att lista ut bokens slut. Dock mysig perfekt sommarläsning med ett väldigt snyggt bokomslag! Plus för att boken är fylld av boktips!

/Paula


Den lilla bokhandeln runt hörnet
Författare: Jenny Colgan
Förlag: Massolit förlag (2017)
ISBN: 9789176793237
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Åh, den här ska jag nog kolla upp i sommar! Låter väldigt mysig :)

    SvaraRadera