söndag 2 juli 2017

Inte för nära av Collen Oakley

Jubilee är allergisk på ett helt annat sätt än alla andra du tidigare mött. Hon är allergisk mot människor, beröringen av andra människor. Som tonåring kysste en kille henne (för att han slagit vad), kyssen resulterade i en nära döden-upplevelse. Efter det slutade Jubilee gå ut, hon lämnade aldrig huset hon och mamma bodde i.

Mamma lämnade huset, flyttade långt bort och gifte sig med en rik man. Skickade varje månad en check pengar och Jubilee kunde fortsätta att inte lämna hemma. Men så dör mamma och pengarna slutar komma. Det blir alltså dags att lämna hemma, det finns inget annat val. Lätt är det inte. En liten bit åt gången.

Tur har Jubilee när hon träffar en gammal klasskompis som vet att de söker biblioteksassistenter på det lokala biblioteket. För är det något hon kan så är det just böcker. Långsamt lär Jubilee sig att umgås med människor, alltid iförd handskar. På biblioteket lär hon känna nyskilde Eric som precis flyttat till den lilla staden tillsammans med adoptivsonen Aja. Oväntad och fin vänskap växer fram mellan Aja och Jubilee och mellan Eric och Jubilee - eller kanske mer än vänskap ...

Jag älskar som bekant böcker som handlar om böcker och om läsning. Kärlekshistorien är lite för förutsägbar. Aja är den karaktären jag finner mest intressant och som för mig tillför mest till läsningen. Denna fina lilla kille. Gillar också hur Eric läser sig igenom böckerna i tonårsdotterns läsdagbok för att försöka komma henne nära igen. Jubilees allergi - beröringen av andra människor väcker många tankar och funderingar. Det där med tvåamhetens vara eller ickevara.

Perfekt mysig måbra bok en varm sommardag i hängmattan. I mitt fall givetvis i skuggan men funkar i solen på stranden också!

/Paula


Inte för nära
Författare: Colleen Oakley
Förlag: Lavender Lit (2017)
ISBN: 9789187879265
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar