tisdag 18 juli 2017

Noveller om att vara ung

En ny fyra från Novellix. Fyra noveller om att vara ung. Att Novellix alltid har fantastiska bokomslag det är ju inte direkt någon hemlighet utan sannare en välkänd sanning. Men denna gång har de överträffat sig själva.

Levande läppar rekommenderas är den fantastiska titeln på Johanna Nilssons novell. Om studenten som en natt träffar en spännande tjej som har en egen pistol och är del i ett hemligt sällskap. Fascinerande och för på något sätt tankarna till en Förlorad värld. Min favorit bland dessa fyra.

En vinterlek av av Elin Bengtsson, i vilken högstadiet och den inre fjortonåringen går igen vid ett möte på krogen. Han som hon var så kär i som fjortonåring. Han som fick henne att gråta så. Nu är han plötsligt där. Det jaget hon inte längre vill kännas vid. Igenkänningen är stor på hur den där inre högstadietonåringen ibland går igen.

Till varje pris av Sara Kadefors om det första jobbet, det första fasta jobbet och en kollega som till varje pris vill förverkliga sin dröm om att bli förflyttad till en annan butik. Att jobba med en sådan människa skapar sömnproblem. Alla som någon gång jobbat med andra människor kommer på ett eller annat sätt känna igen sig.

Juan-les-Pins av Sandra Beijer om ett högstadiekompis gäng som längtar halvt sönder sig inför sommarens språkresa till Rivieran. Drömmer sig bort. Bort från de hemska killarna i skola. Drömmer om möjlighets att då i sommar ska de slippa vara de de är nu. Att använda drömmar för att ta sig bort från tråkig vardag det är en bra grej. I mitt fall var det så böcker fungerade (och gör till viss del än) men vänner att drömma sig bort och dela högstadievardagen med fint!

Tips och läs med er!

/Paula


Levande läppar rekommenderas
Författare: Johanna Nilsson
Förlag: Novellix (2017)
ISBN: 9789175891989
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

En vinterlek
Författare: Elin Bengtsson
Förlag: Novellix (2017)
ISBN: 9789175892009
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Till varje pris
Författare: Sara Kadefors
Förlag: Novellix (2017)
ISBN: 9789175891972
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Juan-les-Pins
Författare: Sandra Beijer
Förlag: Novellix (2017)
ISBN: 9789175891996
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar