måndag 23 januari 2017

Diabolic av SJ Kincaid

Nemisis är inte är inte som andra människor. Hon är en diabol, har mänskligt utseende och DNA men som diabol är hon programmerad och manipulerad att enbart och bara bry sig om sin ägares välmående. Diaboler är starka, våldsamma och tvekar inte att döda.

Som barn blev Nemisis knuten till den jämnåriga Sidonia. De växer upp sida vid sida. Systrar och bästa vänner. Sidonias pappa gör inte alltid som kejsaren vill. Sidonia blir ombed att komma till hovet och bo där. Det är nästan samma som en dödsdom. Sidonias mamma är ilsk på pappan hur kunde han vara så dum. Utsätta sin familj för sådan fara. Men hon kommer på den ultimata lösningen.

Ingen har sett Nemisis, om man minskar hennes kroppshydda och inte tillåter henne att träna sina muskler. Om hon tränas i samtal. Kan hon då ta Sidonias plats i hovet. Men en diabol är inte en människa. En diabol ska inte känna egna känslor.

Nemisis lär känna nya sidor av sig själv, sidor hon inte trodde var möjliga. Hon är en diabol inte en människa. Men kanske är det inte så stor skillnad på diaboler och  människor? Kejsaren är inte att leka med. Hur är det med hans systerson - är han så galen som han ger sig ut för att vara?

Jag gillar det nästintill obligatoriska triangeldramat i denna typ av böcker har en lite om än väldigt liten tvist i Diabolic.

/Paula


Diabolic
Författare: S J. Kincaid
Förlag: B. Wahlström (2017)
ISBN: 9789132168901
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar