tisdag 3 maj 2016

Kraften av Siri Pettersen

Hirka och Rime är äntligen tillbaka! Nu i sista och avslutande delen Kraften. Hirka kom genom portalen till Dreysil, det första landet. Där det är kallt så kallt. Hirka som för första gången besöker sin fars hemland. Träffar sin familj för första gången. Men det är ingen vanlig familj, de är alla Umpari. Själv är hon bara halv umpari och halv mensker, vilket innebär att hon behöver äta mer och har behov av mer varan kläder också att hon inte lever i flera tusen år utan att åldras.

Hon kommer med svirarens hjärta i en ask, hon vet att kriget är nära. Men att hennes familj, släkt vill starta krig mot hennes hem - hennes folk. Folket hon vuxit upp med. Kan hon stoppa det? Hon måste stoppa det men hur ska det vara möjligt?

Rime återvänder till skuggorna med en korpnäpp i sin hals. En korpnäpp som gör att han är slav under någon annans vilja. Att Rime försvann och antas vara död. Att han inte längre har sin svans kvar. Har Rime några vänner kvar. Vill Hirka ens veta av honom igen, även om de är i olika världar skulle det vara möjligt om kanske ...

Spännande! Spännande! Spännande! Jag kommer saknar Hirka och Rime. Vågar man hoppas på att det kanske kommer bli film? Hade kunnat bli storartat! Spännande ska också bli att se vad Siri Pettersen hittar på att skriva härnäst!

/Paula


Kraften
Författare: Siri Pettersen
Förlag: B Wahlströms (2016)
ISBN: 9789132166211
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

1 kommentar:

  1. Har du sett http://www.vg.no/rampelys/bok/ravneringene-blir-norsk-storfilm/a/23554905/

    Jag skriver om Kraften 15 maj i en bloggstafett :) Vill också tipsa om tidskriften Bazar masarin som kanske faller dig i smaken :) kommit ut två nr, i nr 1 skriver jag om Odinsbarn bl.a. https://issuu.com/bazarmasarin/docs/bazarmasrarin._orginal_nr_2.

    SvaraRadera