söndag 8 maj 2016

Ceremonin the selection 1 av Kiera Cass


Tredje världskriget har varit och världen har omformats. Det finns tydliga kastgrupper, det kastet du är född in i styr hela ditt liv, din utbildning, vad du får ha för yrke, om det finns pengar eller inte och vem du får gifta dig med. I kast fem, konstnärskastet finns America och hennes familj. 

I hemlighet är America vansinnigt förälskad i Aspen, vän till hennes bror. Men också i ett kast lägre än de, han hör till tjänarna. Aldrig att hennes mamma kommer låta henne gifta ner sig oavsett hur kära de är. Så en dag kommer BREVET ...

Landet styrs av en kungafamilj och nu är det dags för prins Maxon att gifta sig. Prinsessor gifts bort till andra länder men prinsarna de gifter sig med en flicka av folket. Alla tjejer i en viss ålder får brevet och frågan om de vill anmäla sig? Sedan väljs 35 stycken ut. Dessa 35 får flytta in i kungens palats och gå på dejter med prinsen. 

Aspen övertala America att anmäla sig och sedan krossar han hennes hjärta. America skickar in brevet, blir fotograferad och ja utvald till att bli en av de 35 utvalda. Hon som inte vill. Tror att prinsen är en stropp. På plats i palatset får hon äta den godaste mat någonsin och ja prinsen han verkar inte vara så hemsk trots allt ...

Dystopi, dokusåpa och klassisk Askungen-saga allt i en vansinnigt uppslukande berättelse. Lägg till vackra klänningar, en huvudperson och en prins som man tycker väldig bra om! Bok två på svenska nu tack!

/Paula som gillar att slukas upp av andra världar


The Selection 1 - Ceremonin
Författare: Kiera Cass
Förlag: B Wahlströms (2016)
ISBN: 9789132168826
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar