tisdag 7 april 2015

Tre filosofiska bilderböcker från Kabusa böcker

Blompojken av Elias Ericson
Om fina snälla Blompojken som tycker om fina saker och blommor. Han är inte stor och stark och får höra en massa elaka saker. Men hur är det med de där elaka sakerna de är ju sanna bara att de sägs på så elaka sätt. Man kan vara allt det där men också väldigt bra!!

Anton och Jonatan av Jostein Gaarder & ill. Akin Duzakin
Om Jonatan och hans bästa vän nallen Anton. Anton som berättar om allt roligt och härligt de gör tillsammans hur de upptäcker världen. Genom cykel, rymdraket, tåg och helikopter. Men så en dag på cykel i en nedförsbacke. Anton ser lastbilen men det gör inte Jonatan han hinner inte bromsa. Ambulansen kommer och sedan blir det tyst mörkt och ensam. Jag undrar eller jag förstår inte riktigt är det så att Jonatan dör? Det är nog så va?

Den platta kaninen av Bárður Oskarsson
Råttan och hunden hittar på vägen en tillplattad, helt och hållet platt kanin. Vad gör man med den? De vet vart den bor men inte kan man bara gå hem med en platt kanin och lägga utanför dörren? Hur skulle det se ut va?! Inte kan det vara roligt att ligga platt på marken något måste göras. Men vad? Något som piggar upp den stakars platta kaninens tillvaro. Tur att de kommer på en så bra idé.

/Paula


Blompojken
Författare: Elias Ericson
Förlag: Kabusa böcker (2014)
ISBN: 9789173553629
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Anton och Jonatan
Författare: Jostein Gaarder & ill. Akin Duzakin
Förlag: Kabusa Böcker (2015)
ISBN: 9789176590010
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Den platta kaninen
Författare: Bárður Oskarsson
Förlag: Kabusa Böcker (2015)
ISBN: 9789176590034
Köp: t.ex. hos Bokus eller AdlibrisInga kommentarer:

Skicka en kommentar