torsdag 9 april 2015

Att vara långt hemifrån och möta en hjälte

Flodvågen börjar med att Danny hoppar av en båt som simmar hur långt som helst till en annat land. Han är en klimatflykting, som inte längre har något land. Hans land är fullt av vatten. Nu har han simmat till England här träffar han Kevin som ger honom mat och någonstans att sova. Men en dag kommer polisen för det ryktas att de gömmer en klimatflykting ...

Flickan med silverskorna handlar om Mika 11 år. Från sitt sovrumsfönster kan Mika se skolgården och en morgon ser han någon på skolgården fast det är jullov. Han går för att kolla och hittar ett konstigt brev. Sedan också tjejen som skrivit brevet hon är äldre än honom och har de silvrigaste skorna han någonsin har sett. Hon heter Agnes och hör inte hemma här. Hon kommer från annanstans (himlen) men missade sista hemfärden så hon är fast på jorden. Jorden som inte alls verkar vara så snällt som hon först trodde. Men kan det vara så att Mika är hjälten som ska se till så att hon kommer hem igen?

Både Danny och Agnes är väldigt långt hemifrån och helt ensamma sådan tur de har att de träffar två så hjälpsamma främlingar i Kevin och Mika!!

/Paula


Flodvågen
Författare: Anne Rooney
Förlag: Hegas ([2010])
 ISBN: 9789185877508
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Flickan med silverskorna
Författare: Alice Kassius Eggers
Förlag: Rabén & Sjögren (2015)
ISBN: 9789129694888
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar