lördag 11 april 2015

Jag, Lilly och resten av världen av Alexandra Maxeiner

Hannah delar rum med storasyster Lilly elva månader äldre något som sällan är smärtfritt. Möjligen bara när det gäller att hålla ihop mot tonårsstorasyster Cora. I familjen finns också bäbislillayster Frida, mamma, pappa och katten Billie.

Jag, Lilly och resten av världen är en rolig vardaglig berättelse om att växa upp i en stor och brokig familj. Hur knas det kan bli när mammas syster kommer och hälsa på, eller när man råkar sälja lillasyster till grannflickan bara för att man är så sugen på godis.

Ett nytt hus håller på att byggas, ett hus där alla ska få egna rum. Men vilken färg ska det nya huset ha? Pappa förklarar vikten av demokrati och låter sedan barnen själva lägga fram sina förslag på husfärg och argument för att just deras färg ska vinna. När han sedan inte håller med blir han kallad för diktator och få stå ut med att det nya huset kommer bli lila.

En bok som kommer bli lätt utlånad på biblioteket och hitta massor av läsare som kommer hoppas på fler böcker om Hannah och hennes systrar. Också boken att sätta i handen på de som önskar sig syskon kanske blir önskan lite mindre efteråt eller precis tvärtom men då har man fått fyra roliga boksyskon!

/Paula


Jag, Lilly och resten av världen
Författare: Alexandra Maxeiner
Förlag: Lilla Piratförlaget (2015)
ISBN: 9789187707155
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar