tisdag 14 april 2015

Half bad: ondskans son av Sally Green

När Nathan föddes fick hans mamma ett enda kort, och inte var det ett lyckönskningskort utan ett kort på vilket det stor "döda honom". Nathans mamma är en vit häxa, hans pappa är en svart häxa. En svart häxa som han aldrig träffat men som dödat Nathans halvsyskons pappa. Inte den bästa starten i livet för ett barn. Att mamma några år efter hans födelse tar livet av sig så att han och syskonen får växa upp hos mormor gör inte heller saken lättare.

Det är nutid och Nathan går i vanlig skola, med vanliga människobarn men hur han än anstränger sig så är det omöjligt för honom att lära sig läsa. Rita är han däremot hur bra som helst på. I Nathans klass finns en annan häxa, en vit häxa, en flicka Annelise finare än någon annan. Men hennes bröder är inte att leka med.

Häxrådet håller noga koll på Nathan hans sjuttonårsdag närmar sig, när det är dags för honom att bli en vuxen häxa. Men hur är det är han ond eller god. Han är ju halv halv?

Jag gillar verkligen att slukas upp av Nathans berättelse, vänskapen mellan han och brodern Arran så fin. Slutet så bra, öppet och spännande. Många tycker säkert att de vill ha del två nu. Men jag är nog nöjd med just det slutet. En sak som jag däremot inte riktigt förstår det är vem kvinnan på bokens omslag är?

/Paula


Half bad : ondskans son
Författare: Sally Green
Förlag: Semic (2015)
ISBN: 9789155261115
Köp: t.ex. hos Bokus eller Adlibris

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar