lördag 31 augusti 2013

Höst och massor av nya böcker...

Hösten innebär alltid en massa nya böcker. Det känns som en ovanligt bra bokhöst just nu. Har i dag läst tre nya slukalätt böcker från Nypon förlag.

Häxspegeln av bästa herr Mårten Melin. Vera är tillbaka, nu går hon på en häxskola.  I skolans materialrum finns en magisk spegel som lockar Vera till sig - in i sig. Spegeln fungerade som en tidsresa ända till 1600-talet och häxan som först ägde Veras trollstav... både magiska speglar och en tidsmaskin i samma bok. Precis vad jag behöver denna höst! Varför det får ni veta längre fram.

Hemlig hamster av Thomas Halling. Emil han drömmer så om ett eget djur. Han är den enda i hela klassen som inte har ett, så känns det i alla fall. Varje dag efter skolan går han till djuraffären för att kolla på hamstrarna. Men mamma och pappa säger att det inte går. Kan man då själv köpa en hamster? En hemlig? Mysig, påminner mycket om Annika Thors Loves kanin.

Maffians ö, Marko - hemlig agent av Benni Bödker. Detta är en bok som kommer lånas ut på sitt omslag. Så bra omslag för målgruppen. Påminner om Alex Rider böckerna fast väldigt mycket enklare. Markos föräldrar är döda, mördade av en bankrånare. Han bor hos Gamma och håller på att utbildas till agent med täcknamnet Scorpio. I Maffians ö får läsaren följa med på Markos första agentuppdrag. Hoppas det kommer många till delar i denna serie.

/Paula

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar