onsdag 26 december 2012

När gud var en kanin av Sarah Winman


Ni vet den där dagen som ska vara den längsta på hela året, dagen före julafton. Min 23 december försvann som i en dimma i år. En underbar läsdimma. Jag försvann in i Ellys värld i När gud var en kanin. Elly får gud i paket från sin storebror efter att ha lovat henne att han ska hitta en ny vän till henne.

Kort därefter kommer det en riktig vän en ny klasskompis och granne Jenny Penny. Elly och Jenny blir direkt bästa vänner. De lever rätt olika liv Ellys med mamma, pappa, storebror, värme och kärlek. Jenny Penny lever med mamma och hennes pojkvänner som passera förbi.

När Elly är nio år vinner hennes familj en massa pengar. Pengar man till en början inte får prata om det är hemligt mycket pengar. Efter ett tag blir det bestämt att familjen ska flytta. Kvar blir vännen Jenny Penny vars öde blir ett helt annat. Ellys familj flyttar in i ett stort hus som också kommer blir ett pensionat. Elly gillar inte att gå i skolan hon känner sig annorlunda som den som inte passar in. Istället undviker hon att gå i skolan.

En avkopplande berättelse att läsa som när man tänker å vad härligt vänder helt om och är för ett tag inte alls så där mystrevlig. Bäst tycker jag nog om skådespelar fastern som är olyckligt kär i Ellys mamma.

/Paula 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar