måndag 5 november 2012

Att läsa på olika sätt - bokcirkel


Jag läser mängder av böcker (verkligen mängder). Men jag läser på olika sätt och jag för flera olika läsdagböcker beroende på vad det är för bok jag läst. Ungefär en bok i månaden läser jag tillsammans med fyra andra skolbibliotekarier i vår bokcirkel. Man får välja vilken bok vi ska läsa var femte gång. Detta har vi gjort sedan  februari 2009. Så nu börjar det bli några böcker vi läst och boksamtalat om tillsammans.

Till mina bokcirkelböcker har jag en egen läsdagbok (se bilden). Varje bok får en sida där jag skriver titel, författare, år och sidantal sedan klistrar jag in en liten bild av boken också. Efter det så skriver jag J (vad jag gillade i boken) L om det var något jag inte gillade) ! (ahaupplevelser) ? (för sådant jag inte förstår och vill prata se om någon annan förstått).  När vi har boksamtalat klart om boken så brukar vi gå varvet runt så får alla sätta betyg på boken och berätta varför man sätter just det betyget.

I går läste jag slut den bokcirkelboken vi håller på med just nu (så om en liten stund ska jag fylla i läsdagboken om den). Månadens bok är det jag som valt. Det är Udda verklighet av Nene Ormes. Blev så himla nyfiken på den när jag lyssnade på Nene Ormes på Litteralund i maj. Men vad jag tycker om boken får ni inte veta för det är hemligt tills vi haft vår bokcirkel träff om boken.

/Paula som älskar anteckningsböcker med blanka blad

4 kommentarer:

 1. Åh, Paula, fint du har det härinne! Jag har inte glömt bort din blogg, trots att besöket dröjde. Jag ler igenkännande åt Chambers modell, den är verkligen användbar! Men du saknade återkommande mönster. ;-)

  SvaraRadera
 2. Testar igen (kommentaren försvann, inväntar granskning?)

  SvaraRadera
 3. Fru E, återkommande mönster finns med i mina anteckningar (ibland) men jag är så dålig på att rita pusselbitar så jag hoppar de :)

  SvaraRadera
 4. Jag är fortfarande lång från färdig... Men jag har som vanligt ett lässchema för sista veckan!

  SvaraRadera