fredag 6 september 2024

Guldbarnet av Sara Mauritzon

Guldbarnet är tredje (och för min del väldigt efterlängtade) delen i serien Yggdrasil. I bokens början hittar vi Lillo på väg genom fönstret till jättarnas värld. 

Lillo har sällskap med Lo och de två ska tydligen kanske rädda världen från Loke och Angerboda. Men hur ska de göra? De är bara barn, även om de råkar vara månbarn med en mänsklig och en förälder som är en nordisk gud. 

Det är tur att Lillo har förmågan att ta sig in i olika djur för att det är lättare att både tjuvlyssna och att bli vän med de farliga på det sättet. 

I närheten finns hela tiden Tor och Freja men de verkar inte kunna hjälpa denna gången för det är inte så det är tänkt. Just tankarna kring Freja är många hos Lillo, Freja den försvunna mamman som gjort pappa så arg. Kan det verkligen stämma. Och om det nu gör det varför minns Freja inget av det? 

Guldbarnet knyter på ett mycket snyggt sätt ihop Yggdrasil. Ett härligt och storsalget äventyr om det stora och det lilla. Jag gillar verkligen hur öppet slutet ändå är att det finns trådar att fundera vidare på och att prata om. Är du kanske på jakt efter högläsning för hela familjen så tror jag du har svaret på frågan här.

/Paula


Guldbarnet
Författare: Sara Mauritzon
Förlag: Bonnier Carlsen (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar