måndag 23 september 2024

Bästa sämsta familj 11 berättelser för dig på mellanstadiet

Bästa sämsta familj innehåller 11 berättelser för dig på mellanstadiet. På så sätt ger boken också ett smakprov på 11 författare.

Vi får följa med till pappas franska faster som inte är som någon annan vuxen. Vi får läsa om en lillebror vars storebror alla älskar. En mamma som tycker det är okej att de plötsligt bor nio katter i lägenheten. En pappa som tar en hem gamla man och säger det här är vår nya familjemedlem. 

Två kusiner som inte träffats på ett tag som delar farmor och tycker de är för stora för käpphästarna, men farmors list visar på annat. Slagsmål och en storasyster som inte reagera som lillasyster trodde. Att kasta sten eller stå emot. Vad är familj och vem bestämmer det? 

Olika familjer och relationer inom de. Det är trivsamt, hemskt och på något ställe chockerande. Jag har läst boken tillsammans med ett gäng tolvåringar jag har i bokklubb på bibblan där jag jobbar. Det blev ett väldigt roligt och intressant samtal om text och familj. Tipsa mellanstadiebarn i din närhet om. Läs gärna själv också och prata om.

/Paula


Bästa sämsta familj
Författare: Camilla Sten, Klara Nordin Stensö, Alex Khourie, Fabian Göransson, Arianna Bommarco, Oscar Danielson, Elin Lindell, Greta Boström, Johanna Gustafsson-Ahlzén,Kayo Mpoyi och Agustin Erba. 
Förlag: Rabén & Sjögren (2024)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar