måndag 4 december 2023

Truly Devious av Maureen Johanson

På den mytomspunna internatskolan Ellingham Academy kan elver som vill gå där söka en plats utifrån vem de är. Det finns inget särskilt betygsintag. Stevie som är besatt av true crime, är också besatt av Elingham Academy.

För ungefär 80 år sedan 1936 så skedde där ett kidnappningsdrama med två, möjligen tre döda. Stevie tror inte att det var mördaren som blev avrättad för brottet. Och det finns bara en plats att verkligen ta reda på vad som hände. 

På de premisserna söker Stevie till skolan och får till sin stora glädje en plats. Det är även till hennes föräldrar stora olycka hon får en plats. En plats som bara bevisar än mer att hon inte riktigt är den dotter de önskar sig. 

Truly Devious växlar mellan Stevies nutid och 1936 och de där dagarna vad var det egentligen som hände. Samtidigt i nutiden så sker ett nytt mord och ett försvinnande. Kan Stevie göra en bättre utredning än polisen? 

En enda dum sak med denna bok den slutar med orden to be continued ... och det lär väl även nästa del göra då det är tre delar i serien. Som tur är så har i alla fall alla delar redan kommit ut!

/Paula


Truly Devoius 
Författare: Maureen Johanson 
Förlag: Epic reads (2018)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar